255 poze   11641 vizite

Creșterea bobocilor de rață

Creşterea raţelor de carne este activitate foarte profitabilă în condiţiile în care sunt îndeplinite cele mai importante caracteristici tehnologice privind dezinfectia, furajarea şi asigurarea condiţiilor de microclimat.

Aşternutul: se pot folosi ca aşternut paie (curate, fără mucegai) sau talaj de lemn, care se aşează într-un strat de 5-10 cm grosime. NU FOLOSIȚI ZIARE SAU CÂRPE! Periodic aşternutul se completează pentru a preveni formarea unor zone umede. (inainte de instalarea asternutului, adăpostul se va dezinfecta obligatoriu) În perioadele călduroase (cu temperatura de peste 20 grade C) bobocii pot fi scoşi afară, însă atenţie la razele soarelui care pot afecta ochii bobocilor mici. NICIODATA NU FOLOSITI CARPE SAU HARTIE ca asternut. Mentin umiditatea si sunt mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor

Temperatura: în primele 7 zile se asigură 30-32 grade C, după care se reduce cu câte 2-3 grade C/săptămână până se ajunge la 16-18 grade C. În prima lună de viaţă bobocii sunt mai sensibili la temperaturi scăzute deoarece sistemul de termoreglare nu este încă bine dezvoltat, însă după ce se îmbracă în pene pot suporta temperaturi mai joase. Pentru asigurarea temperaturii necesare se recomandă folosirea becurilor de căldura în infraroşu 150, 250 W

Lumina: în prima săptămână se asigură lumina 24h/zi, după care se reduce cu cate o jumatate de ora/zi, pana la 14 zile, când ajungem la 17h/zi, durata care se menţine pana la sacrificare. Dacă însă doriti să sacrificaţi bobocii mai repede, este recomandat să menţineţi 24h lumina /zi pe toata durata creşterii deoarece lumina stimulează consumul de apa şi furaje.

Adăparea: se asigură permanent apa proaspătă la discreţie. Pentru adăpare se pot utiliza adăpătorile de la pui sau adăpători tip jgheab (se calculeaza un front de adăpare de 5 cm / boboc). Este recomandat ca adăpătorile să fie amplasate în locuri în care se poate schimba mai uşor aşternutul (sau) chiar pe o suprafaţa betonată, cu gratar sau nisip, deoarece frecvent suprafaţa din jurul adăpătorilor va fi umedă.

Furajarea: pentru furaje se pot folosi hranitori circulare ca şi cele pentru pui sau hranitori tip “jgheab” (cand se calculeaza un front de furajare de 2,5 cm/boboc), click aici Furajele pentru rațe si gâște nu trebuie să conțină coccidiostatic, așa cum conțin furajele starter pentru pui. Noi recomandăm furajul NC 1153 VIVA Natural, pentru palmipede si finisare păsări.

De asemenea, în furajarea raţelor se poate folosi şi masa verde proaspătă şi pălită care se administrează de la două săptămâni în completarea raţiei şi nu înlocuind furajele de bază.

Tratamente. Raţele NU necesită o medicamentaţie specială, recomandându-se doar administarea de:

Acidifiant Nutri-Safecid (produs natural), rol antibiotic şi stimulator de creştere prin îmbunătăţirea digestiei. Dozaj: 1 ml produs/ 1 l apă, permanent.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.